Ga fris de lente in met Ford!

Lente! Fantastisch, maar als je last hebt van allergieën, zijn die zachte, zonnige dagen niet altijd even leuk: soms wens je zelfs liever regen, en dat is niet zo gek.
Als op een droge, warme dag de wind opsteekt die de pollen (het stuifmeel van gewassen) over je heen blaast, dan ben je de pineut als je last hebt van hooikoorts.

Gelukkig heb je hiervan weinig last in je Ford en nog veel minder als je 1x per jaar de interieurfilter laat vervangen.
Een interieurfilter is geïntegreerd in het ventilatiesysteem en filtert de buitenlucht die wordt aangezogen en in de wagen wordt geblazen.
Deze filter bestaat uit microvezels die geuren, fijn stof en pollen uit de lucht filteren met als doel schone en zuivere lucht in het interieur te krijgen.

Ook fijn stof is een vaak voorkomende oorzaak van luchtwegeninfecties en allergieën.
Volgens de Automobilclub von Deutschland (AvD) hebben allergische mensen zelfs 30% meer risico op auto‑ongevallen.
Zo veroorzaakt een niesaanval bij een snelheid van 80 km/u 25 m blind rijden.

Kortom, de Ford interieurfilter is de beste manier om uzelf en uw dierbaren te beschermen tegen fijn stof, vervelende geurtjes en schadelijke uitlaatgassen.

Eindelijk verse lucht in uw auto! Propere filter = propere lucht.

Andere belangrijke filters in uw wagen zijn de luchtfilter, de oliefilter, de brandstoffilter en de roetfilter. De luchtfilter en de brandstoffilter zorgen ervoor dat uw auto zuiniger rijdt door een betere verbranding. De oliefilter haalt vuile deeltjes uit de olie en voorkomt daarmee slijtage.

De roetfilter dient om de roetuitstoot terug te brengen. Ook deze filters worden natuurlijk vuil en moeten daarom na verloop van tijd vervangen worden.

Maak daarom tijdig een afspraak bij ons voor je periodiek Ford onderhoud om je wagen in optimale conditie te houden en maximaal comfort te ervaren.

Team Lateur